0

Varukorg

Skapa flöden i SharePoint Online

By 6 september, 2016 oktober 4th, 2016 Office 365, SharePoint

En av de senaste tilläggen i Office 365 är funktionen Flöde (Flows). Den är så ny att den endast finns som förhandsvisning. Nyttan i programmet ligger i att göra det möjligt att hämta in data från andra källor som t.ex. Twitter, Facebook, Trello och skapa listposter eller avisera användare. Funktionen är mycket likt IFTTT i gränssnitt och funktion med skillnaden att du i Office 365 versionen direkt kan aktivera ett flöde baserat på något du gör i en lista mot en källa eller ett mål som ligger utanför Office 365.

Du kan starta ett flöde direkt ifrån en lista (nedan bild) eller från online appen eller mobilappen. Hittade din mall och kör igång!

start-flow-from-list

I mitt fall visar jag ett exempel på hur du kan spara ner statusuppdateringar från sociala medier till en lista. Listan kan sedan användas på intranätet med hjälp av standardiserade webbdelar.

Programmet kommer att be dig ansluta till de tjänster som är inkluderade i det flöde du har valt för att sedan fråga om käll- och måldata. När anslutningen är godkänd och skapad skall du ange källan som i detta fall är Facebook och målet som är en lista som jag har skapat tidigare. (nedan bild)

flow-social-connect-bred

Har du angett korrekta värden är det dags att spara och testa ditt flöde. Du kan närsomhelst redigera/justera ditt flöde från huvudsidan.

flow-dashboard-result

Prova att göra ett inlägg och kontrollera att inlägget har kopierat till din lista!

twitter-updates-sp-list

flow-list-webbpart-2Nu kan du använda din lista som källa i ditt intranät.

Självklart kan du påverka utseende via egna anpassningar.

Detta är bara en av många nytillkomna funktioner som kommer att ingå i Office 365 utan förhöjda avgifter. En annan nyhet är PowerApps som du kan skapa mobilanpassade formulär med. Även här kan en vanlig lista vara utgångsläget.

Daniel Lentz

Author Daniel Lentz

More posts by Daniel Lentz