0

Varukorg

Problem att installera .Net Framework 3.5 i Windows 10

By 29 augusti, 2016 Snabbtips, Windows

Som många operativsystem kan deras enkla yttre innebära många timmars letande efter en lösning när det väl strular. I 9 av 10 fall fungerar saker och ting som det ska men som ”Second Line” blir man ofta ombedd att lösa det 10:e fallet. Det kan vara både högt och lågt eller bara rentav irriterande problem…oavsett så måste det lösas!

 

 

 

 

 

 

 

I detta fall handlade det om att Installera .NET Framework 3.5 på en Windows 10 som i de flesta fall smidigt kan installeras som en tilläggsfunktion (nedan bild). Filerna ligger oftast tillgängligt på den lokala hårddisken….tyvärr dock inte alltid. Installationen fungerade inte och det var istället felmeddelandet 0x800F081F som kom upp i rutan. En sökning gav många träffar, så det vara bara att börja testa dem 1 och 1. Nedan lösning fungerade för mig och borde göra det för dig också!

install-features-gui

När du sedan testat allt är det dags att använda DISM! Du behöver ha ISO filen för din Windows 10 då den kommer att vara källa för installationen.

Följande har felat innan jag valde DISM-alternativet.

– Online Installation

– Installation med Fullständig Offline fil

– Ange alternativ källa i GPO

Starta ett kommandofönster i administrativt läge och skriv

DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess /Source:D:\sources\sxs

/Source är sökvägen till ISO filen efter att den blivit monterad. Ovan rad kommer att hämta den önskade funktionen från ”skivan” och installera den. Beroende på funktion kan en omstart behövas.

dism-install-features

/Lycka till

Daniel Lentz

Author Daniel Lentz

More posts by Daniel Lentz