0

Varukorg

Mobilanpassa din SharePoint-portal

By 20 oktober, 2016 Office 365, SharePoint

SharePoint är bland de bästa verktygen om man behöver husera mycket information i form av dokument och sidor. Just mobilitet har det varit lite sisådär med även om Microsoft har sin Mobile First strategi…ni som kollat på en site i mobilen eller plattan vet vad jag menar. Det når inte hela vägen….än!

Får jag presentera SharePoint Responsive UI package som relativt enkelt slipar till diverse delar  (utan att röra MASTER) som resulterar i ett responsivt gränssnitt. Din server bör ha SP1 från April 2015 som lägst men jag hoppas verkligen att du håller den bättre uppdaterad än så ;-)

För att lyckas behöver du UI-kittet från GITHUB, ett konto med behörigheter att ladda upp filer till och en SharePoint 2013 eller 2016 (även SPO fungerar).

1.Packa upp den nedladdade filen och lägg Powershell-skripten från UI-kittet på lämplig plats.

ui-kit-extracted-files

2. Installera behövande Powershell-kommandon genom att installera MSI-paketet. Det finns för 2013, 2016 och SharePoint Online.

ui-kit-setup

3. Ta reda på vad dina siter heter

ui-kit-get-site

4. Anpassa koden till din infrastruktur
.\Enable-SPResponsiveUI.ps1 -TargetSiteUrl "http://win-ad2061legg8" -InfrastructureSiteUrl "http://win-ad2061legg8/sites/intranet"

5. Kör den kompletta koden

ui-kit-run-powershell

6. Kontrollera att ditt gränssnitt är responsiv

Tyvärr ingen ”Out of Box” funktion men väl behövligt då många läser informationen i mobilen eller plattan. Responsiviteten aktiveras i tre steg… vid 768px, >481px samt <480px. Detta kan anpassas i koden om du behöver det. Jag kan nog tänka mig att  surfplatteläget kan behöva justeras liiiiite ;-)

 

Daniel Lentz

Author Daniel Lentz

More posts by Daniel Lentz