0

Varukorg

AMP – Mobil anpassning är viktigt

By 12 september, 2016 oktober 4th, 2016 Internet, Snabbtips

Oavsett om du har en hemsida eller blogg är det ett faktum att många väljer att läsa sitt innehåll från en mobil eller surfplatt. Hur redo är din sida för det?

För att hela internet skall bli mer anpassad för våra mobila liv har Google startas ett Open Source projekt med namnet AMP – Accelerated Mobile Pages. Du kan kontrollera din egna sida genom att googla efter din domän, t.ex. lentzit.com för att se vad Google tycker om din sida.

Om det framgår att din sida inte är mobilvänlig kommer din sida att rankas lägre än de som är anpassade. En mobilanpassad sida hamnar alltså högre upp i sökresultatet. Bilden nedan visar min sida innan anpassningarna var gjorda.

site-is-not-amped

Genom att klicka på länken i ovan bild får du tips på varför din sida inte anses vara mobilvänlig. Om du inte ser länken kan du istället gå direkt till Mobilvänlighetstestet!

 

not-mobile-friendly

 

Åtgärderna för att få godkänd är helt beroende av hur din sida är uppbyggd. Om du t.ex. använder WordPress kan det vara så enkelt som att byta Temat till ett som stödjer mobil visning eller installera ett tillägg som sköter visningen i mobilen. Om du har en äldre hemsida utan ramverk kan det krävas mer arbete.

Daniel Lentz

Author Daniel Lentz

More posts by Daniel Lentz